1 kohút (sliepka)
1 viazanička zeleniny do polievky
5 klinčekov
2 bobkové listy
10 kusov čierneho korenia
2 čajové lyžičky soli.
Kohúta umyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme
umyjeme a nakrájame. Kohúta dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť. Z času na čas pozbierame z povrchu dierkovanou varechou penu
až kým nie je vývar čistý. Pridáme zeleninu do polievky
korenie
soľ
bobkové listy a klinčeky. Na minime varíme asi 1 hodinu 45 minút. Kohúta potom vyberieme z vývaru
necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Vývar precedíme cez husté sito. Stiahneme z neho kožu
mäso oddelíme od kostí
nakrájame
dáme do vývaru a servírujeme ako polievku. Použiť ho môžme aj pri príprave kuracieho šalátu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.