1000 g zubatca nádherného
5 lyžíc olivového oleja
1 cibuľa
3 bobkové listy
1 citrón
1 viazanička petržlenovej vňate
olivy
kapary
celé čierne korenie.
Zubatca namočíme na 10 minút do teplej vody
potom ho očistíme. Do hrnca so studenou vodou vložíme očistenú rybu
nahrubo nasekanú cibuľu
olivový olej
bobkové listy
celé čierne korenie a soľ. Rybu varíme asi 1 hodinu
kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí. Mäkkú rybu vyberieme
necháme odkvapkať a uložíme na misu. Medzitým najemno nasekáme petržlenovú vňať a zmiešame ju s olivovým olejom. Pripravenou zmesou polejeme horúcu rybu. Vareného zubatca podávame s plátkami citróna
olivami a kaparami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.