Plochú časť solenej šunky od chvostíka po vybratí krížovej kosti
priečnym rezom oddelíme až pri samom kĺbe. Najlepšie sa to robí z čerstvých šuniek
ktoré sú určené na výrobu údených výrobkov
čím získame väčšiu slaninu
pretož šunka nie je zaokrúhlená. Slaninu potom nasolíme. Túto časť prirezaním upravíme tak
ž sa podobá na nepravidelný trojuholník (slaninu však veľmi neobkrajujeme
najmä tenkú časť). Cez úzky koniec prevlečieme špagát a zavesíme. Úime asi 6 dní silnejším studeným dymom do peknej žltej farby. Takisto môžme údiť aj pliecka s kožou
keď sme ho predtým vykostili a upravili na plochý tvar. Takto sa dajú upraviť aj tenké kúsky karé s kožou a zbavené kostí.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.