Zo solenej ťažkej šunky vyberieme kosti. Koleno odrežme tak
aby väčšia časť mäsa zostala pri šunke
plochú časť šunky
na ktorej ležala krížová kosť
priečne odrežme až pri samom kĺbe (túto potom upravíme na vestfálsku slaninu). Odrežme aj pozdĺž rúrovej kosti prednú časť šunky (orech)
takž nakoniec ostane objemný kus mäsa. Ten potom ešte prirezaním upravíme a pevne zrolujeme
začínajúc od hrubšej strany. Šunku dva razy krížom previažme a urobíme slučku na zavesenie. Potom ju ešte pozorne dohladka orežme
najmä na koncoch. Úime ju do červenohneda tak
aby bola dostatočne vyúdená a dala sa jesť bez varenia.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.