750 g domácej klobásy
750 g údeného mäsa. 30 g sušených húb
6 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
2 bobkové list
. mleté čierne korenie
1 l mlieka
1/2 l kyslej smotany
1 PL hladkej múky. Zápražka: olej
hladká múka
červená paprika.
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme a zalejeme vodou do štvorlitrového hrnca. Pridáme cesnak
cibuľu
korenie
bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme
kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu
ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme. Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu zo zápražkou povaríme 5 - 10 minút. Potom rozmiešame kyslú smotanu s lyžicou hladkej múky
vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom
a ak treba
dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.