750 g domácej klobásy
750 g údeného mäsa
sušené huby
cesnak
cibuľu
bobkový list
celé čierne korenie
mlieko
0
5 l kyslej smotany
hladkú múku
olej
mletú červenú papriku.
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso
zalejeme vodou
pridáme cesnak
cibuľu
korenie
bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme
pokým nie je všetko mäkké. Mäso a klobásu vyberieme a prikryjeme. Vyberie aj korenie a bobkový list. Na oleji opražíme múku
pridáme mletú červenú papriku
premiešame a zalejeme mliekom. Rozvaríme na hladko a vlejeme do hrnca. Varíme 5 až 10 minút. Kyslú smotanu rozmiešame s lyžicou hladkej múky
nalejme do hrnca a za stáleho miešania povaríme. Dochutíme soľou a octom. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne
s chrenom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.