300 g teľacieho mozgu
100 g šunky
4 vajcia
4 zemiaky
1 červená paprika
50 g zeleného hrášku
100 ml oleja
pol lyžičky octu
na hrot noža mletého bieleho korenia
1 čajová lyžička soli.
Teľací mozog umývame pod studenou tečúcou vodou tak dlho
až kým sa krv nerozpustí. Potom ho vložíme do 1000 ml osolenej vriacej vody s octom a varíme asi 7 minút. Vyberieme ho
stiahneme z neho blanu
žilky a zvyšky krvi a nakrájame na plátky. Šunku nakrájame na malé kocky
zemiaky očistíme a nakrájame na plátky
červenú papriku nakrájame na prúžky. Pripravený mozog rýchlo opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán a vyberieme. Do oleja pridáme zemiaky
osolíme a opečieme. Potom prisypeme zelený hrášok
opečené plátky mozgu
nakrájanú šunku a červenú papriku
všetko premiešame a trocha opečieme (2 až 3 minúty). Nakoniec prilejeme vajcia rozšľahané so soľou a s mletým bielym korením a ešte opekáme
až kým omeleta nemá na spodnej strane zlatohnedú chrumkavú kôrku. Potom vyberieme širokou lopatkou
do panvice prilejeme zvyšok oleja a opečieme aj z druhej strany.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.