600 g teľacieho stehna
50 g slaniny
2 lyžice smotany
250 ml smotany
50 g masla
125 ml bieleho vína
50 g zeleru
sardelová pasta
30 g cibule
15 g kapár
10 g múky
10 g strúhanky
1 klinček
soľ.
Teľacie mäso zo stehna odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme slaninu nakrájanú na kocky
10 g masla
lyžicu kapár
na kolieska nakrájaný zeler
cibuľu a klinček. Všetko asi 3 minúty pražíme. Pridáme mäso
podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút. Medzi pečením potrieme mäso sardelovou pastou. Keď je mäso skoro mäkké
natrieme ho riedkou kašou zo sladkej smotany a múky a na chvíľu zapečieme. Mäkké upečené mäso nakrájame
šťavu zahustíme smotanou
v ktorej sme rozmiešali múku
pridáme biele víno
povaríme
precedíme a nalejeme na mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.