400 g teľacích pľúc
400 g teľacieho srdca
150 g koreňovej zeleniny
2 kyslé uhorky
10 kapár
1 lyžica horčice
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
50 g bravčovej masti
200 ml mäsového vývaru
šťava z 1 citróna
kôra z polovice citróna
cukor
zelená petržlenová vňať
8 zrniek čierneho korenia
1 bobkový list
na hrot noža tymianu
ocot
soľ.
Vnútornosti umyjeme a dáme variť do osolenej vody
do ktorej sme pridali očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno
celé čierne korenie
bobkový list a tymian. Asi po hodine mäkké vnútornosti vyberieme
nakrájame na jemné prúžky a zbavíme ciev a žíl. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a oložíme na teplé miesto. Cibuľu
kyslé uhorky
kapary
zelenú petržlenovú vňať a kôru z citróna nakrájame nadrobno a opečieme na masti
na ktorej sme opražili múku a trocha cukru. Prilejeme toľko mäsového vývaru
aby sme dostali hustú omáčku
ktorú ešte povaríme asi pol hodiny. Nakoniec primiešame horčicu
omáčku
podľa potreby okyslíme trochou octu
vložíme do nej uvarené vnútornosti a trochu ich zohrejeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.