400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo z pleca)
2 vajcia
1 lyžica mlieka
2 lyžice polohrubej múky
tuk na vyprážanie
1 citrón
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
8 lyžíc strúhanky
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na 4 rezne. Naklepeme
osolíme a kraje narežme. Pripravené rezne obalíme múkou
vajciami
ktoré sme rozšľahali s mliekom a preosiatou strúhankou. Vypražíme v rozpálenom tuku z jednej strany dozlata
obrátime
zakryjeme a pomaly vypražíme aj z druhej strany. Podávame ihneď po vypražní
pokvapkané citrónovou šťavou a ozdobené plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.