4 rezne (môžu byť aj z morčacieho alebo teľacieho mäsa)
2 vajcia
30 g nastrúhaného syra
20 g masla
1 citrón
20 g oleja
50 g hladkej múky
100 g strúhanky na obaľovanie
mleté čierne korenie
soľ. Na šalát: 1 kyslá smotana
1 hlávka šalátu
2 lyžice citrónovej šťavy
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Zo šalátu odstránime zvädnuté listy. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou. Osolíme
okoreníme a pridáme štipku cukru. Mäso umyjeme
osušíme a naklepeme. Osolíme
okoreníme. Jemne nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou. Rezne obalíme v múke
vajci a strúhanke. Na panvici zohrejeme maslo a olej
rezne opražíme z oboch strán dozlata. Šalátové listy roztrháme na menšie kúsky. Na tanier dáme rezne a ozdobíme ich kúskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme kyslou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.