250 g majonézy
4 uvarené zemiaky
1 menší zeler
2 zelené papriky
4 paradajky
1 čerstvá malá uhorka
zväzok reďkoviek
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
1 menšia cibuľa
citrónová šťava
ocot
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené paradajky dáme na chvíľu do horúcej vody
potom ich olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Očistený a umytý zeler rozštvrtíme
nakrájame na tenké plátky a chvíľu povaríme v osolenej a okyslenej vode. Očistené a umyté zelené papriky rozpolíme
jadrá vyberieme a papriky nakrájame na rezance. Reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska
olúpanú uhorku nastrúhame na plátky
uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy
pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno
osolíme
okoreníme
okyslíme octom a premiešame. Do majonézy zamiešame trocha soli
mletého čierneho korenia a práškového cukru
horčicu
worcestrovú omáčku a citrónovú šťavu. Nakoniec ochutenú majonézu zľahka zamiešame do šalátovej zmesi. Podávame s čerstvými rožkami alebo chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.