250 g hrozna
 250 ml bieleho vína
 2 vajcia
 šťava z jedného citróna
 1 balíček vanilkového cukru
 maizena
 mäta na ozdobenie.
            
                 	Hrozno umyjeme
 bobuľky prekrojíme a premiešame s vanilkovým cukrom a rozdelíme do štyroch pohárov. Zvyšné prísady zmiešame a šľaháme metličkou v nádobe ponorenej do vriacej vody dovtedy
 kým omáčka nezhustne. Vínnou penou zalejeme hrozno
 ozdobíme lístkami mäty a ihneď servírujeme.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.