100 g smotany na šľahanie
3 vajcia
250 ml bieleho vína
6 lyžíc cukru
šťava z pol citróna
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry.
Cukor
biele víno
citrónovú šťavu a citrónovú kôru vymiešame so žĺtkami až do peny. Penu dáme do misky a v mikrovlnej rúre varíme 5 minút pri výkone 500 W. Potom ju 2 minúty šľaháme ručným elektrickým šľahačom a na chvíľu dáme do chladničky. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zapracujeme do vychladnutej peny. Naplníme do predchladených pohárov a vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Tip: Vínny krém uchovávame v chladničke prikrytý fóliou
aby nenabral pachy iných potravín.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.