600 g hovädzieho mäsa na guláš
350 g zemiakov
1 lyžica paradajkového pretlaku
100 ml červeného vína
2 cibule
5 lyžíc oleja
1 lyžica vegety
bobkový list
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na horúcom oleji
pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu podusíme asi 15 minút. Pridáme vegetu
bobkový list
chvíľu podusíme a zasypeme červenou paprikou. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Všetko zalejeme vodou a prikryté dovaríme pri nižšej teplote. Na konci varenia zamiešame do gulášu paradajkový pretlak a víno. Podľa potreby okoreníme a osolíme. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.