750 g olúpaného tresčieho filé
1 vaječný bielok
tatárska omáčka
pivo
6 zemiakov
rastlinný olej na fritovanie
1 citrón
droždie
4 lyžice teplej vody
180 g múky
1 lyžica rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Do misy preosejeme múku a pridáme štipku soli. V strede múky urobíme jamku. Nalejeme zmes droždia
oleja a piva. Vymiešame na jemnú pastu. Cestíčko necháme postáť 30 až 35 minút. Zemiaky upečieme vo fritovacom hrnci. Kúsky ryby obaľujeme v múke. Vyšľahaný bielok ľahučko zamiešame do cestíčka. Na vidličku napichujeme kúsok ryby
namočíme do cestíčka a poobraciame
aby bol dokonale obalený. Rybu fritujeme 6 až 8 minút dozlata. Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou. Ozdobíme mesiačikom z citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.