4 ks rybie filé-plátky
1 veľká cibuľa
4 hrubšie plátky oravskej slaniny
1 kyslá smotana
1 šľahačka
soľ
Na oleji opražíme osolenú rybu. Vyberieme ju. Nakrájanú cibuľu a slaninu na malé kocky dáme pomaly pražiť
kým nie je cibuľa mäkká. Ak treba
pridáme trocha oleja. Vlejeme šľahačku a kyslú smotanu. Vložíme rybu a necháme povrieť
kým sa to trocha zahustí. Dochutíme soľou. Vodu nedolievame. Omáčky má byť trocha (na štyri porcie). Podávame s hranolkami. Táto omáčka je dobrá aj ku kuracím prsiam.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.