1 kura (alebo 4-6 kuracie nozky)
2 cibule
asi 2 kg hladkej muky
bazalku
sol
vodu
olej
vajcia
struhanku
V osolenej vode varime kura s 1 cibulou. Ak je kura uvarene vyberieme ho a nechame ochladnut. Z vody
kde sa kura varilo
vyberieme cibulu
a do tej vody pridavame postupne muku a miesame az kym sa nam neurobi cesto (je trosku lepkave). Vychladnute kura
nadrobime na drobne kusky
pridame nakrajanu na drobno druhu cibulu
sol a bazalku a vytvorime plnku. Do cesta
ktore sme si pripavili
vkladame kuraciu plnku a robime gulicky. Pri kazdej gulke si treba ruky potriet olejom
pretoze cesto je lepkave. Gulky potom macame do vyslahaneho vajicka a do struhanky. Nakoniec vyprazame a podavame iba z tatarskou omackou. Ak varite cele kura narobite viac ako 100 guliek. Obalene gulky mozte dat do mraznicky a kedykolvek vybrat a vyprazit. Vzdy su vynikajuce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.