3 vypitvané makrely
75 ml rastlinného oleja
plátky citróna
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Cestíčko na obaľovanie: 2 vajcia
180 g ovsených vločiek
30 g hladkej múky. Horčicová omáčka: 60 g masla
2 lyžice hladkej múky
300 ml vriacej vody
šťava z pol citróna
1 lyžica dijonskej horčice.
Makrelu rozporcujeme na kusy. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec
obalíme. Nakoniec makrelu obalíme v pripravenej zmesi z ovsených vločiek
soli a korenia. Do roztopenej jednej tretiny masla pridáme múku a miešame
až kým sa zápražka nespení. Primiešame vriacu vodu
postupne maslo a omáčka zhustne. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a horčicu. Dochutíme soľou
korením a vymiešame najemno. Na panvici rozpálime olej
ryby vyprážame 2 až 3 minúty. Kúsky makrely naukladáme na podnos
ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou. Podávame s horčicovou omáčkou a s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.