400 g mladej tekvice
30 g parmezánu
2 vajcia
4 lyžice piva
kečup
hladká múka
tuk na vyprážanie
1 čajová lyžička octu
soľ.
Tekvicu olúpeme
nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do osolenej vody
pridáme ocot
povaríme na miernom ohni 5 až 7 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Vajcia rozšľaháme s pivom
múkou a so soľou na redšie cestíčko
do ktorého ponamáčame pripravené tekvicové rezne a ihneď vypražíme z oboch strán. Vypražné rezne posypeme nastrúhaným syrom a pokvapkáme kečupom. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.