500 g teľacej hrudi s kosťou
1 vajce
100 ml mlieka
125 g strúhanej žmle
100 g stužného pokrmového tuku
75 g hladkej múky
soľ.
Mäso očistíme
chrupavky narežme a vyberieme kosti. Pripravené mäso dáme do osolenej vriacej vody a varíme 30 minút. Vychladnuté mäso nakrájame na porcie
tieto osolíme
obalíme v múke
vo vajci rozšľahanom v mlieku
v strúhanej žmli a opražíme po oboch stranách doružova.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.