Artičoky z konzervy
50 ml oleja
bravčová masť
1 citrón
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Artičoky vyberieme z nálevu
necháme odkvapkať
nakrájame podľa veľkosti na 2 až 4 diely a namočíme do marinády pripravenej z oleja
zo soli
z citrónovej šťavy
mletého čierneho korenia a zo zelenej petržlenovej vňate asi na hodinu. Potom na panvici rozpálime bravčovú masť
artičoky vyberieme z marinády
necháme odkvapkať a vypražíme dozlata.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.