4 kuracie rezne (asi 200 g)
200 g mrazeného špenátu
4 tenké plátky ementálu
2 vajcia
500 g strúhaného tvrdého syra (parmezánu)
5 paradajok
100 g masla
pol lyžice paradajkového pretlaku
pár kvapiek octu
cukor
múka
olej
polievkový bujón
biele víno
mleté čierne korenie.
Mrazený špenát necháme rozmraziť
kuracie rezne naklepeme
rozložíme na ne špenát
osolíme a okoreníme. Na špenát dáme po plátku ementálu
rezne zakrútime a upevníme niťou alebo ihlicami. Paradajky krátko sparíme vo vriacej vode
vyberieme
olúpeme
rozrežme na 4 časti a vyberieme dužinu
ktorú opečieme na jednej lyžici masla. Pridáme paradajkový pretlak
rozriedime ho trochou bieleho vína
dochutíme soľou
korením
octom
štipkou cukru a polovicou polievkového bujónu. Necháme prevrieť
podľa potreby rozriedime trochou vody. Vajíčka dobre vymiešame so strúhaným parmezánom. Kuracie rezne obalíme v múke a namočíme do vajcia. Na oleji pomaly
z každej strany vypražíme dozlata. Podávame s paradajkovou omáčkou
posypané parmezánom s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.