400 g pomletého mastného bravčového mäsa
2 lyžice dezertného vína
4 lyžice sójovej omáčky
1 cibuľa
maizena (alebo hladká múka) podľa potreby
olej na vyprážanie
1 lyžica práškového cukru
na hrot noža pálivej mletej červenej papriky
1 lyžica mletého ďumbieru
na hrot noža mletého čierneho korenia.
Bravčové mäso pomelieme najemno a premiešame so sójovou omáčkou a s dezertným vínom. Potom pridáme cukor
pálivú mletú červenú papriku
mletý ďumbier a cibuľu nakrájanú nadrobno (nesolíme
lebo slanú chuť zmesi dodá sójová omáčka). Z dobre premiešanej zmesi sformujeme malé guľôčky
ktoré okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou alebo maizenou. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej a guľôčky v ňom zo všetkých strán rýchlo opečieme. Najlepšie ich vypražíme vo fritovacom hrnci. Aby guľôčky boli chrumkavé
košíkom častejšie potrasieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.