8 stredne veľkých ostriežov
pár kvapiek worcestrovej omáčky
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 200 g múky
2 žĺtky
2 bielky
250 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
šťava z 2 citrónov
tuk na vyprážanie
zväzok zelenej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička soli.
Kuchynsky upravené ostriež umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Vo vhodnej nádobe vymiešame múku s bielym vínom a so žĺtkami dohladka. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho zamiešame do cestíčka. Ryby namočíme do cestíčka a vypražíme vo väčšom množstve tuku dozlata. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.