600 g patizónov
2 vajcia
2 lyžice mlieka
citrónová šťava
tatárska omáčka
hladká múka
strúhanka
masť na vyprážanie
1 lyžica vegety
soľ.
Pomleté patizóny olúpeme a nakrájame na rezne (hrubé asi 1
5 cm). Z patizónových rezňov odstránime jadrovníky
pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Osolíme a posypeme vegetou a necháme odstáť na 2 hodiny. Obalíme ich múkou
vajciami rozšľahanými s mliekom a so soľou
preosiatou strúhankou a vypražíme v rozpálenej masti na miernom ohni z oboch strán domäkka. Pred obaľovaním môžme patizónové rezne krátko povariť v osolenej vode. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.