Palacinky: 500 ml mlieka
1 vajce
300 g hladkej múky
75 g pokrmového tuku
soľ. Hašé: 225 g hovädzieho mäsa bez kostí
100 g bravčového mäsa bez kostí
40 g margarínu
35 g hladkej múky
35 g strúhanky
35 g cibule
mleté čierne korenie
soľ. Obaľovanie: 100 ml mlieka
65 g hladkej múky
125 g strúhanky
1 vajce
150 g pokrmového tuku.
Palacinky: Z mlieka
vajec
soli a múky pripravíme riedke cesto
dobre ho rozšľaháme
aby nezostali hrudky a na palacinkári na tuku vyprážame palacinky
ktoré plníme mäsovou plnkou hašé
ktorú pripravíme takto: Uvarené alebo udusené mäso najemno pomelieme
pridáme soľ
čierne korenie
opražnú cibuľu s múkou
strúhanku. Rozriedime vývarom z mäsa a za stáleho miešania dusíme asi 15 minút. Pripraveným hašé potrieme jednotlivé palacinky
stočíme
obalíme v múke a vo vajciach
ktoré sme rozšľahali v mlieku
v strúhanke a vyprážame na rozpálenom tuku po oboch stranách dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.