Surové šalátové zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolky dlhé asi 4 cm a hrubé asi 1 cm
ktoré namočíme asi na 30 minút do chladnej vody. Potom ich precedíme
osušíme čistou utierkou a vypražíme v rozpálenom oleji za častého potriasania panvicou. Na vyprážanie je veľmi vhodný drôtený košík
ktorý vložíme do hrnca s olejom. Hranolky pripravujeme súčasne s hlavným jedlom
lebo čerstvo pripravené sú najchutnejšie. Solíme ich až tesne pred podávaním.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.