600 g karfiolu
3 vajcia
2 lyžice mlieka
strúhanka
tuk na vyprážanie
hladká múka
soľ.
Karfiol očistíme
vložíme do vriacej osolenej vody
povaríme na miernom ohni 5 až 7 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky
obalíme múkou
vajciami rozšľahanými s mliekom
so soľou a preosiatou strúhankou. Obalený karfiol vyprážame v rozpálenom tuku pomaly
aby sa dobre prepiekol. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi so zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.