600 g póru
cesto na omeletu
tuk
citrónová šťava.
Pripravíme hustú vajcovú omáčku alebo cesto na omeletu. Bielu časť póru nakrájame na kúsky dlhé 10 cm
podusíme v malom množstve slanej vody a precedíme. Kúsky póru namočíme do hustého cesta na omeletu a vypražíme. Pór musí v tuku plávať. Hotový pór polejeme citrónovou šťavou. Takto pripravený pór podávame ako prílohu k pečenému mäsu. Vychladnutý pór poliaty majonézou a štipľavou omáčkou
môžme podávať na večeru ako samostatné jedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.