350 g teľacieho mäsa bez kostí
 1 vajce
 80 ml mlieka
 45 g hladkej múky
 100 g strúhanej žmle
 100 g stužného pokrmového tuku
 soľ.
            
                Očistené rezne naklepeme
 okrajové blany narežme
 aby sa pri vyprážaní neskrútili
 posolíme
 obalíme v múke
 vo vajciach
 ktoré sme rozšľahali v mlieku a v suchej preosiatej strúhanke. Hneď po obalení ich vkladáme do dobre rozpáleného tuku a obidve strany vypražíme dozlata. Podávame s hranolkami alebo s ryžou. Obložíme kúskami papriky alebo paradajky. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.