1 väčší zeler
2 vajcia
2 lyžice mlieka
hladká múka
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
soľ.
Zeler očistíme
zalejeme vriacou osolenou vodou
ktorú sme ešte okyslili citrónovou šťavou
uvaríme do polomäkka a necháme vo vode vychladnúť. Potom ho precedíme
necháme odkvapkať
nakrájame na rezne a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripravené rezne ponamáčame do cestíčka
ktoré si spravíme z vajec
múky a mlieka. Vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán do červena. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.