170 g chudého bravčového mäsa
170 g olúpaných kreviet nakrájaných nadrobno
40 až 50 wonton
1 lyžica sójovej omáčky
1 a pol čajovej lyžičky ryžového vína alebo suchého sherry
3 najemno nasekané jarné cibuľky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu zmiešaného s 2 lyžicami vody
2 lyžice hladkej múky zmiešanej s trochou studenej vody na hladkú kašu
pol lyžičky mletého bieleho korenia
pol lyžičky soli.
Bravčové mäso pražíme na 2 lyžiciach oleja
až stratí svoju ružovú farbu. Pridáme krevety a cibuľu a pražíme ich asi 4 minúty. Pridáme čierne korenie
sójovú omáčku a víno. Osolíme a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty. Pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a miešame na miernom ohni do zhustnutia. Pred plnením wonton necháme vychladnúť. Plnku rozdelíme na 40 až 50 rovnakých dielov. Vezmeme wonton taštičku
okraje navlhčíme kašou z múky a vody. Porciu plnky položíme do stredu taštičky a okraje spojíme tak
aby vznikol úhľadný okrúhly
trojhranný alebo iný tvar podľa nášho žlania. Po vytvorení všetkých wonton ich fritujeme
až sú chrumkavé a zlaté. Fritujeme ich v troch alebo aj viacerých várkach. Pred podávaním ich necháme dobre odkvapkať na obrúsku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.