120 g plnotučnej múky s vysokým obsahom lepku
2 lyžice rozšľahaného vajca
kukuričný škrob
2 lyžice studenej vody (získame asi 40 až 50 taštičiek).
Múku preosejeme a postupne prilievame rozšľahané vajce zmiešané s vodou. Vypracujeme husté cesto. Miesime ho asi 5 minút a potom zabalíme do priľnavej fólie. Necháme ho stáť pri izbovej teplote asi 5 hodín. Na doske posypanej kukuričným škrobom vyvaľkáme dosť veľký plát. Cesto by malo byť skoro priesvitné. Rozkrájame ho na 50 štvorcových alebo okrúhlych taštičiek s priemerom 7
5 cm. Dokiaľ ich naskladáme na seba
poprášime každú z nich kukuričným škrobom. Pevne zabalené v priľnavej fólii ich uchováme v chladničke až 24 hodín. Ak ich necháme vyschnúť
budú sa počas varenia trhať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.