600 g vykostenej teľacej hrude
120 g mletého mäsa
100 ml sladkej šľahačkovej smotany
1 vajce
2 lyžice masla
100 ml mlieka
100 ml vína
1 malá konzerva šampiňónov
1 cibuľa
1 žmľa
100 ml vývaru
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Do mäsa urobíme otvor. Žemľu namočíme do mlieka. Zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou
udusenými hubami
vajcom a vyžmýkanou žmľou. Pridáme zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno
posolíme a okoreníme. Otvor naplníme
zašijeme alebo zopneme ihlicami. Mäso potom potrieme mletým čiernym korením
soľou a mletou červenou paprikou. Dáme ho do pekáča a polejeme rozpusteným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 90 minút. Občas pridáme horúci vývar a mäso polejeme šťavou. Mäkké mäso vyberieme
šťavu zlejeme a mäso ešte necháme vo vypnutej rúre asi 10 minút. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme do omáčky. Mäso nakrájame a podávame s omáčkou. Podávame so zeleninou (zelená fazuľka
hrášok
mrkva).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.