Cesto: 500 g múky
1 vajce
2 lyžice oleja
50 g masla
voda
1 čajová lyžička soli. Plnka: 200 ml kyslej smotany
3 vajcia
4 lyžice kukuričnej múky
500 g tvarohu
300 g nastrúhanej tekvice. Poleva: 200 ml kyslej smotany
1 vajce.
Tekvicu nastrúhame
osolíme a pol hodiny necháme stáť. Šťavu
ktorá vytečie
zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom
kyslou smotanou
vajciami a kukuričnou múkou. Do preosiatej múky pridáme vajce
olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené cesto natenko vyvaľkáme. Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme na plech vymastený maslom
navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla a pri teplote 180 oC pečieme asi 10 minút. Vyberieme
polejeme zmesou zo žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin podávame teplý.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.