300 g teľacej nožiny
2 mrkvy
50 g vylúpaného hrášku
1 menší karfiol
štvrť zeleru
250 g zemiakov
2 cibule
40 g masti
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme umyté a nakrájané mäso
krátko opražíme
osolíme a okoreníme. Pridáme očistenú a umytú mrkvu a zeler
podlejeme a udusíme takmer domäkka. Osobitne uvaríme v osolenej vode karfiol a hrášok. Precedíme
spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi primiešame k mäsu a dovaríme. Hotový guláš ochutíme petržlenovou vňaťou a majoránom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.