4 veľké zeleninové papriky
4 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 lyžice masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
2 klinčeky
1 čajová lyžička cukru
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 100 g hovädzieho mäsa
100 g bravčového mäsa
100 g udusenej ryž
100 g mrkvy
50 g petržlenu
1 lyžica oleja
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Papriky zbavíme jadrovníkov a naplníme pripravenou plnkou. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti. Pridáme paradajkový pretlak
mäsový vývar
celé a mleté korenie
soľ
klinčeky a zahustíme múkou. Osladíme a dobre premiešame. Naplnené papriky vložíme do omáčky a udusíme domäkka. Plnka: Obidva druhy mäsa pomelieme
osolíme a okoreníme. Primiešame na kocky nakrájanú mrkvu a očistený zeler. Pridáme olej a udusenú ryžu. Premiešame a dochutíme oreganom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.