300 g prerasteného bravčového mäsa (lopatka
krkovička)
250 ml kyslej smotany
1 vajce
2 lyžice mlieka
2 paradajky
1 zeleninová paprika
150 g koreňovej zeleniny
2 cibule
1 žmľa
30 g masti
tuk na vyprážanie
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame a pomelieme spolu s cibuľou a žmľou namočenou v mlieku. Pridáme vajce
petržlenovú vňať
soľ
mleté korenie a dobre premiešame. Zo vzniknutej zmesi sformujeme guľky
ktoré opražíme v rozpálenom tuku. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu
papriku bez jadrovníkov a mäsové guľky. Podlejeme vodou a dusíme takmer domäkka. Pridáme olúpané paradajky a dodusíme. Zalejeme kyslou smotanou. Podávame s varenou ryžou alebo s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.