600 g bravčového stehna
80 g oleja
3 lyžice hladkej múky
vývar
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
2 čajové lyžičky masla
soľ.
Z mäsa narežme rezne
mierne ich naklepeme
okraje narežme
aby sa neskrútili
osolíme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom rezne vyberieme
výpek zaprášime hladkou múkou
zalejeme vývarom (bujónom z kocky) a necháme prevariť. Očistenú umytú a nakrájanú zeleninu udusíme vopred na masle. Takto upravenú zeleninu dáme navrch každého rezňa. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.