Cesto: 9 vajec
180 g masla
160 g čokolády na varenie
180 g mandlí
50 ml rumu
2 lyžice strúhanky
180 g práškového cukru. Plnka: 5 vajec
180 g masla
160 g čokolády na varenie
40 g lieskových orechov
1 lyžica múky
180 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru. Poleva: 140 g čokolády na varenie
160 g práškového cukru
100 ml vody.
Maslo s cukrom vymiešame do peny. Potom ho zmiešame s roztopenou čokoládou. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Mandle necháme prejsť varom
olúpeme
pomelieme
strúhanku navlhčíme rumom a oboje pridáme k mase. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do masy. Dobre premiešame
rozdelíme na 4 časti a každú pečieme osobitne v mierne vyhriatej rúre 15 až 20 minút. Pripravíme si plnku. Vajcia
cukor
múku a vanilkový cukor vymiešame do peny a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme krém
ktorý necháme vychladnúť. Vymiešame maslo
roztopenú čokoládu a opražné pomleté lieskové orechy. Zmes vmiešame do krému. Každú vrstvu torty potrieme plnkou a tortu zvonka ozdobíme polevou. Poleva: Vodu s cukrom necháme zovrieť
pridáme nastrúhanú čokoládu a dobre premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.