600 g mäsa na guláš (alebo nakrájaného mäsa)
200 ml bieleho vína
zelenina podľa výberu
3 lyžice múky
tuk na pečenie
500 ml mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na tuku. Pridáme očistenú zeleninu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme. Posypeme múkou. Zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom a podľa veľkosti mäsa varíme asi 45 až 60 minút. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.