Mäso zo zadnej časti zajaca dobre umyjeme
odblaníme a zbavíme prebytočného tuku
hodne prešpikujeme slaninou a polovičkami sardel
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a necháme chvíľu stáť. V pekáči roztopíme asi 100 g jemne naškrabanej slaniny
pridáme 50 g masla vymiešaného s vykostenou sardelou
pridáme nastrúhanú veľkú cibuľu a necháme ju speniť. Potom pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia
vložíme zajaca a za stáleho podlievania slabšou polievkou z kostí
upečieme domäkka. Počas pečenia zajaca niekoľkokrát obrátime
aby sa rovnomerne prepiekol. Upečeného hneď rozdelíme na porcie
urovnáme na zohriatu misu a prikryjeme
aby nevychladol. Šťavu v pekáči trocha zahustíme múkou
pridáme lyžicu octu a 200 ml červeného vína
chvíľu povaríme
aby zhustla a precedíme. Trochou omáčky polejeme zajaca uložného na mise a zvyšok nalejeme do omáčnika. Podávame s opečenými zemiakmi a so zelerovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.