1 zajac
100 g slaniny
100 ml oleja
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 malá cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 list šalvie
3 bobkové listy
1 byľ rozmarínu
2 citróny
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očisteného zajaca necháme cez noc odležať v marináde. Na druhý deň ho vyberieme
umyjeme
prešpikujeme cesnakom a obalíme plátkami slaniny. Zajaca osolíme
dáme na pekáč a polejeme olejom. Pridáme bobkové listy
rozmarín
šalviu
celé čierne korenie
cibuľu a mrkvu nasekanú nadrobno. Pekáč vložíme do rúry a pri teplote 180 oC pečieme 1 hodinu. Medzitým si pripravíme omáčku. Na jej prípravu použijeme trochu oleja
najemno nasekanú petržlenovú vňať a šťavu z 2 citrónov. Napoly upečeného zajaca rozkrojíme na štvrťky a zalejeme omáčkou. Potom ho upečieme domäkka
pričom ho podľa potreby podlievame vínom. Pečeného zajaca podávame s prepasírovanou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.