1000 g zajačieho mäsa
150 g slaniny
100 ml bieleho vína
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
2 veľké pradajky
100 ml oleja
1 lyžica múky
pol viazaničky petržlenovej vňate
2 bobkové listy
1 byľ rozmarínu
1 byľ majoránu.
Zajaca naložíme cez noc do marinády. Na druhý deň ho vyberieme
umyjeme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji ho opečieme dozlata
osolíme
okoreníme a vyberieme. Na oleji po opekaní najprv opražíme slaninu
potom postupne pridávame cibuľu
cesnak a petržlenovú vňať
všetko nakrájané nadrobno a spolu dusíme. Podľa potreby podlievame teplou vodou. Nakoniec šťavu zaprášime
vložíme do nej olúpané a nakrájané paradajky
rozmarín
majorán a bobkový list. Privedieme do varu
pridáme zajačie mäso a udusíme domäkka. Občas podlievame teplou vodou. Pred dokončením prilejeme víno a dusíme ešte 10 minút. Podávame so zemiakovými haluškami a šalátom z čakanky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.