2400 g zajačieho mäsa
100 ml kyslej smotany
200 g mrkvy
2 petržleny
1 zeler
1 cibuľa
1 citrón
1 lyžica múky
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička cukru.
Zajaca necháme cez noc ponoreného v marináde. Na druhý deň ho umyjeme
nakrájame na menšie kusy
osolíme a opečieme na masle. Keď mäso zhnedne
vyberieme ho a odložíme na predhriaty tanier. Na masle po opekaní speníme najemno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska. Všetko osolíme
okoreníme a ochutíme horčicou
cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme mäso
zaprášime a udusíme domäkka. Počas dusenia ho podľa potreby podlievame mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Šťavu pretrieme cez sitko
prilejeme víno a krátko povaríme. Odložíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Zajačie mäso upravené na mise polejeme omáčkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.