850 g zajačieho mäsa (čisté bez vnútorností)
20 g slaniny
75 g margarínu
300 ml mlieka
75 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
25 g cibule
50 g hladkej múky
15 ml octu
horčica
cukor
divé korenie (celé nové korenie
bobkový list a tymián)
soľ.
Stiahnutého
vypitvaného zajaca umyjeme pod tečúcou vodou
rozdelíme na stehná
chrbát
predok
odblaníme a osolíme. Na jednej tretine tuku opražíme cibuľu a očistenú umytú zeleninu nakrájanú na plátky. Opražnú podlejeme trochou vody
pridáme divoké korenie
osolené kusy zajaca a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
preložíme ho do čistého pekáča. Šťavu zahustíme zápražkou pripravenou zo zostatkového tuku a múky. Zalejeme mliekom a vodou
dobre rozšľaháme
pridáme horčicu a varíme asi 30 minút. Potom omáčku dochutíme octom
cukrom a znovu krátko povaríme. Na povrch dáme na drobné kocky nakrájanú škvarenú slaninu. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.