2 zajačie chrby
údená slanina
maslo
sladká smotana
100 ml červeného vína
1 väčšia cibuľa
mäsový (hovädzí) vývar
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Chrbty očistíme
odblaníme
husto prešpikujeme prúžkami slaniny
osolíme a okoreníme. Na panvici roztopíme maslo
vložíme zajačie chrbty a zo všetkých strán opečieme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
trochu podlejeme hovädzím vývarom a upečieme domäkka. Upečené chrbty vyberieme
do šťavy pridáme sladkú smotanu
ktorú sme premiešali s lyžicou hladkej múky a s červeným vínom. Chvíľu povaríme
precedíme a nalejeme do omáčnika
v ktorom ju aj podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.