800 g zajačieho chrbta
1 lyžica masla
300 ml červeného vína
100 g hrozna
1 karotka
1 malý kúsok zeleru
pol póru
1 malá cibuľa
1 šalotka
6 borievok
2 lyžice červeného vínneho octu
1 bobkový list
8 celých zrniek čierneho korenia
2 vetvičky rozmarínu
1 lyžica škrobovej múčky
pol čajovej lyžičky paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso smerom od chrbtice uvoľníme od kosti
ale odrežme iba do polovice. Po oboch stranách zasunieme vetvičku rozmarínu. Vložíme do misy. Zeleninu a cibuľu na marinádu olúpeme alebo očistíme
umyjeme a nakrájame nadrobno. Zmiešame s roztlačenými borievkami
bobkovým listom
zrnkami korenia
octom a červeným vínom a nalejeme na mäso. Prikryjeme fóliou a 24 hodín necháme odpočívať v chladničke. Opekaciu nádobu zohrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Mäso vyberieme z marinády a osušíme kuchynským papierom. V opekacej nádobe rozpustíme maslo. Do nádoby dáme zajačí chrbát mäsovou stranou dolu. Opekáme 4 minúty pri výkone 600 W. V polovici mäso prevrátime a hotové vyberieme. Šalotku olúpeme a nasekáme. V horúcej nádobe podusíme hrozno a šalotku 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme paradajkový pretlak. Škrob rozmiešame s polovicou marinády a dáme do nádoby. Varíme prikryté 3 minúty pri výkone 500 W. Mäso vyberieme a zavinieme do alobalu
aby nevychladlo. Omáčku precedíme
ochutíme a podávame s mäsom zvlášť. Podávame s haluškami
gaštanovým pyré alebo ružičkovým kelom. Tip: Omáčku môžme zjemniť 1 až 2 lyžicami smotany. Mäso oddeľujeme opatrne od kosti opakom lyžice a nožom jemne došikma narezávame na plátky asi 2 cm hrubé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.