1 predná časť zo zajaca
40 g anglickej slaniny
100 ml červeného vína
1 mrkva
kúsok zeleru
2 mladé póry
1 malá cibuľa
1250 ml vody
zelená petržlenová vňať
čierny chlieb
mleté čierne korenie
soľ.
Prednú časť zo zajaca dáme do studenej
osolenej vody
privedieme do varu a varíme asi 30 minút. Pridáme očistenú mrkvu
zeler a mladé póry
okoreníme korením a uvaríme domäkka. Vývar precedíme a mäso vykostíme. Nadrobno nakrájanú slaninu opečieme
pridáme nasekanú cibuľu
zalejeme precedeným vývarom a červeným vínom. Primiešame nakrájané mäso a kúsky zeleniny. Dochutíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opražnými kúskami čierneho chleba.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.